

Vađenje umnjaka zahteva posebnu ishranu kako bi se izbegle komplikacije
Vreme oporavka i zaceljenja rane posle vađenja umnjaka je individualno, i trebalo bi da znamo koju hranu ne...
Čitaoci pitaju: Zašto se gojimo za vreme posta i gde grešimo, objašnjava nutricionista Ana Petrović
Ako se u toku posta namirnice pogrešno kombinuju, ne samo da dolazi do nagomilavanja nekih materija, već i ...
Pečeni losos i kremasti praziluk, zdravo i egzotično jelo kojim ćete oduševiti goste
Losos je riznica Omega-3 masnih kiselina, a praziluk vitamina C, a njihova kombinacija prijaće vam ovih hla...
Limun tart – poslastica za sva godišnja doba
Zimska sezona ograničava izbor svežeg voća, ali, limun nam je uvek dostupan, a od njega se mogu napraviti v...
Jod je posebno važan za trudnice kako bi se razvio zdrav mozak bebe
Osim trudnica, o količini joda posebnu pažnju trebalo bi da vode i osobe sa hipertenzijom
Svinjetina – potencijalne zdravstvene prednosti i rizici od ovog mesa u ishrani
Ako se pridržavate ishrane sa malo natrijuma zbog brige za zdravlje srca i/ili izbegavate zasićene masti, ...
Pelagra nastaje zbog nedostatka B vitamina, priča nam nutricionista Ana Todorović
Pelagra se javlja zbog ishrane siromašne vitaminom B3, a može se javiti i kada se ishrana svodi na kukuruz,...
Pravilna ishrana može da smanji rizik od pojave karcinoma
Pravilna ishrana i odabir kvalitetnih namirnica treba da bude u funkciji zdravog života. Izborom pravih nam...
Gojaznost – 5 najčešćih mitova i činjenica koje ih demantuju
Višak telesne težine je često multisistemski problem i uopšte ne treba da se svodi isključivo na brojeve ko...