Zašto je roštilj štetan za naše zdravlje i kako jedan kulinarski trik može da spreči bolest
Većina policikličnih aromatičnih ugljovodonika su kancerogeni ili potencijalno kancerogeni. Prisustvo ovih...
Zamene za belo brašno: Kako napraviti ukusnu a zdraviju pogaču
Naučnici su tragajući za odgovorom zašto je odjednom toliko ljudi alergično na belo brašno i zbog čega čest...
Magični namaz od leblebija: ukusno i zdravo rešenje za svaku priliku
Levantski arapski namaz/umak napravljen od paste leblebija sa raznim dodacima, kao što su maslinovo ulje, s...
Ovas i njegove prednosti za pravilan rad štitne žlezde
Ishrana dobra za štitnu žlezdu važna je za održavanje pravilnog funkcionisanja njenih hormona
10 top namirnica za rashlađivanje tela
Epitet "superhrana" nije dovoljan, jer neke namirnice iz ove grupe nije idealna pomoć za leto, budući da ne...
Zašto krompir salata kod nekih ljudi izaziva nadimanje
Kombinacija krompira i luka najčešće je pratilac posne trpeze koja ne bi trebalo da optereti želudac, ali n...
Sir i neželjeni efekti njegovog preteranog konzumiranja
Prekomerno konzumiranje sira može da napravi rasulo u našem zdravlju, od nadimanja do povećanja telesne te...
Zaslađivači bez šećera ne treba da se koriste, savetuje SZO
Nove smernice Svetske zdravstvene organizacije savetuju ljudima da ne koriste zaslađivače bez šećera
6 vrsta voća i povrća ima otrovne delove, koji nisu za jelo
Neke od namirnica koje često koristimo u kuhinji sadrže otrovne delove, odnosno opasna jedinjenja koja čak...