Šta se dešava u organizmu kada preteramo sa proteinima i koji simptomi na to upozoravaju
Da, definitivno može da se desi da preterujemo sa unosom proteina što utiče nepovoljno na naš organizam i s...
Starijima od 50 godina preporučuje se ovih 11 namirnica za bolje zdravlje i duži život
Na izbor hrane svi možemo da utičemo i pazimo kako bismo ostali što je duže moguće zdraviji, a i produžili ...
Da li gojaznost izaziva trajne promene u mozgu
Razvoj gojaznosti dovodi do promena u mozgu koji uključuje njegov sistem za saopštavanje osobi kada je dovo...
Najčešći alergeni u hrani i kako da otkrijemo šta nam smeta
Više od 90 odsto alergijskih reakcija može biti povezano sa hranom
Organska hrana – mogu li namirnice bez pesticida da nas barem donekle zaštite od bolesti
U Holandiji je 2003. godine čak 14,4 odsto testirane hrane imalo rezidue pesticida iznad dozvoljenih granic...
Zašto semenke lubenice ne treba bacati i kako ih možemo koristiti
Kada počnu letnje vrućine teško da možemo da odolimo lubenici. Slatka je i ima visok sadržaj vode, što je č...
7 namirnica za bolju kontrolu hronične bolesti bubrega
Postoje neka pravila koja su univerzalna za sve faze hronične bolesti bubrega i odgovarajuću ishranu, ali i...
Koja je najbolja hrana za svaku deceniju života
Hrana u ljudskom organizmu doprinosi očuvanju njegove homeostaze zahvaljujući njenim sastojcima – ugljenim ...
Zašto kod nekih osoba žitarice izazivaju gorušicu i kako je sprečiti
Žitarice sadrže vlakna i proteine koji su nam neophodni za normalno funkcionisanje ali i veliku količinu ug...