

Koje povrće je zdravije kuvano ili pečeno nego sirovo
Povrće sadrži neke fitohemikalije koje telo može da pretvori u niz jedinjenja koja se uspešno bore protiv k...
Ishrana tokom lečenja raka – hrana koju treba „pojačati“, ali i izbegavati
Ljudi oboleli od karcinoma moraju da budu svesni šta se dešava u njihovom organizmu i često imaju oslabljen...
Šećer u kolačima mogu da zamene i druge, mnogo zdravije namirnice
Čak i ako ostanemo bez šećera u kući, torte i kolače, pa čak i hleb, možemo da pravimo sa drugim namirnicam...
9 namirnica koje su dobre za štitnu žlezdu i 4 koje treba izbeći
Iako ne postoji posebna dijeta koja se efikasno koristi za lečenje poremećaja funkcije štitne žlezde, ipak...
Kafa sa malo šećera može da ima mnogo zdravstvenih koristi i produži životni vek
Antioksidansi kojima obiluje kafa mogli bi da umanje upalne procese i rizik od bolesti, ali da li isto stvo...
Hleb štiti od gastritisa, skoka šećera i nadutosti ako se koristi na jedan način
Kod sveže ispečenog vrućeg hleba, testo je iznutra meko i lepljivo. Ova "lepljivost" stvara grudvice koje i...
Kako čaša hladne vode deluje na naš organizam i kome se ne preporučuje
I pored dobrih svojstava vode koja važi za jedno od najzdravijih pića, konzumacija hladne vode može stresno...
Osteoporoza može da se spreči planom ishrane u 5 koraka
Osteoporoza je bolest koja slabi kosti do tačke u kojoj se lako lome - najčešće kosti kuka, kičme i u zgl...
Koliko koristi od mleka i mlečnih proizvoda imaju odrasle osobe
Mleko kao životna namirnica ima veliki nutritivno – fiziološki značaj. Posebno je vredno u ishrani dece, st...