

Pojačana želudačna kiselina neutrališe se određenom hranom
Nije neuobičajeno da se kod svakog ponekad javi pojačano lučenje želudačne kiseline, ali neki ljudi imaju v...
Zašto se kombinuju cink i selen – njihov uticaj na štitnu žlezdu i raspoloženje
Štitasta žlezda, posebno kod žena, nekada ne funkcioniše dovoljno dobro, ona ima oblik leptira raširenih kr...
Najbolje voće za bubrežne bolesnike, bez kalijuma i fosfora
Bubrezi sa smanjenim kapacitetom, nisu u stanju da uklone višak kalijuma, pa nivo kalijuma u organizmu rast...
Najukusnija hrana nije uvek i zdrava, da li je svinjska mast bolja od margarina
Postoji jedan provereni podatak kojim se kaže da bismo danas morali konzumirati 6 glavica kupusa da bismo u...
Valunzi u menopauzi određenom hranom mogu da se ublaže za 88 odsto
Način ishrane tokom menopauze može da pomogne ženama da izgube oko 4 kg za 12 nedelja, čime se ujedno pobol...
Tikvice su idealno povrće za mršavljenje i ishranu osoba sa dijabetesom
Pored ishrane, naši stari su tikvice koristili u narodnoj medicini za lečenje prehlade i bolova, zbog jakih...
Otkriveno šta nas tera da jedemo masti i šećer
Od 1975. godine do danas u svetu se utrostručio broj gojaznih ljudi, a stručnjaci navode da gojaznost uopš...
Nar i njegovih 10 zdravstvenih i nutritivnih prednosti
Nar je jedna od najlekovitijih voćki. Ima malo kalorija i masti, ali sadrži mnogo vlakana, vitamina i miner...
Proteini iz izvora koji nisu meso
Proteini su esencijalni elementi koji, kao i voda, predstavljaju osnovne gradivne materije odgovorne za raz...