

Zašto je turšija zdrava, za koje zdravstvene probleme i kome se preporučuje
Turšija se nekada pravila kako bi se povrće sačuvalo, ali, turšija se danas sprema zbog ukusa i brojnih zdr...
Najbolja hrana za štitnu žlezdu i kako sačuvati njenu funkciju
Pored lekova i drugih intervencija, hrana koju jedete može da utiče na stanja štitne žlezde kao što su hipe...
Najbolje i najgore u našoj ishrani i gde grešimo pri izboru hrane
Čak i ako izbegavate brzu hranu i imate zdravu težinu, i dalje postoji šansa da pravite greške u izboru hra...
Koje je grožđe zdravije – crveno, crno ili belo
Voće i povrće su odlični saveznici za naše dobro zdravlje, ali neke vrste, u poređenju sa drugima, imaju ...
Omega 3-masne kiseline i riblje ulje, zašto nekad i najskuplji losos nije dobra hrana
Proizvođači ponekad dodaju dosta loših biljnih rafinisanih ulja. Tragovi toksina su mogući i u ribi iz okea...
Spanać i mlečni proizvodi – da li je ova kombinacija dobra
Da li ste se ikada zapitali zašto se u toliko recepata predlaže dodavanje mleka, sira ili drugih mlečnih pr...
Kiseli kupus je pun „živih bakterija“, ali sadrži i jedinjenje koje može dovesti do poremećaja srčanog ritma
Kiseli kupus je izvor vitamina K2 koji pomaže u sprečavanju nakupljanja naslaga kalcijuma u arterijama, ...
Raniji obroci mnogo su zdraviji za organizam
Ako jedemo ranije u toku dana biće nam lakše da održavamo dobru liniju, a konzumiranje obroka tokom dana u ...
Bundeva kraljica jeseni – kako na najbolji način da iskoristimo njene hranljive sastojke
Ona je i odličan izvor magnezijuma, fosfora, bakra i cinka, zajedno sa dobrim mastima, što obezbeđuje duži ...