

Šta dodati da kafa bude ukusnija i zdravija a šta izbegavati, predlozi stručnjaka
Neki ljudi i ne pomišljaju da u kafu dodaju bilo šta kako ne bi "kvarili" njen ukus, a neki su pronašli svo...
Proja od kukuruznog brašna: Zdrava zamena umesto hleba za sve sa visokim pritiskom i dijabetesom
Kukuruzno brašno može biti belo ili žuto, a najzdravije je ako se koristi kao integralno kukuruzno brašno o...
Namirnice kojima nije mesto u našem frižideru
Namirnice su bilo koje materije koje se u vidu hrane i pića, u prerađenom ili neprerađenom stanju, unose u ...
Kako ukusna ishrana sa niskim sadržajem holesterola može sačuvati naše krvne sudove
Želimo da smanjimo holesterol, a da to ne utiče na ukus naše ishrane? Većina ljudi se plaši da ono što je ...
Vitamin C, koja hrana osim pomorandži sadrži ovaj vitamin i u kojoj količini
Vitamin C, odnosno askorbinska kiselina, što je njegov hemijski naziv, podržava naš imuni sistem i pomaže n...
Koji se mikronutrijenti i suplementi preporučuju za zdravlje srca
Mikronutrijenti su esencijalni sastojci hrane i veoma su važni za gotovo svaku funkciju organizma
Kako kikiriki i ostali začini u ishrani utiču na naša creva
Istraživači su nedavno ispitivali efekte kikirikija, bilja i začina – uključujući cimet, đumbir, kim i kur...
Mogu li bazne namirnice da nas zaštite od najtežih bolesti – sve o alkalnoj ishrani
Najveća zabluda alkalne (bazne ishrane) tiče se karcinoma. U suštini nije kisela sredina ta koja dovodi do ...
Krompir ne treba izbegavati jer je to ipak zdrava hrana, tvrde naučnici
Krompir je stekao "lošu" reputaciju jer navodno uzrokuje gojenje i povećan rizik od dijabetesa tipa 2. Zbog...