

Boje za hranu mogu da izazovu inflamatorne bolesti creva, upozoravaju naučnici
Boje za hranu direktno remete funkciju barijere creva i povećavaju proizvodnju hormona serotonina u crevima...
Čokoladno mleko nije samo piće za decu, zašto se ovaj napitak preporučuje i odraslima
Čokoladno mleko sa niskim sadržajem masti ima odnos ugljenih hidrata i proteina u razmeri 4 prema 1, i na t...
Bezalkoholna pića mogu da podignu holesterol na opasan nivo
Neki napici deluju tako što snižavaju "dobar" HDL holesterol, a povećavaju "loš" LDL holesterol
Da li je šećer u voću isti kao iz kolača i utiče li na višak kilograma
Pojedine studije kažu da je procenat ljudi koji jedu voće a koji imaju nizak indeks telesne mase neuporediv...
Može li rasol biti opasan ako preteramo u količini
Zimsku i prazničnu trpezu nemoguće je u našem podneblju zamisliti bez kiselog kupusa, ali i napitka od njeg...
Kako karotenoidi u ishrani utiču na zdravlje žena
Sigurno nije štetno za sve ljude da komzumiraju više voća i povrća reazličitih boja, ali možda je pravo pit...
Kako su antioksidansi iz tamnozelenog lisnatog povrća i čaja povezani sa boljim pamćenjem
Dokazi naučnih studija sugerišu da veći unos flavonola može da zaštiti od Alchajmerove bolesti i demencije
Ukusna i zdrava grickalica: Kestenje pomaže regulisanju nivoa šećera u krvi i boljoj probavi
Pečeno ili kuvano, kestenje spada u najzdravije orašaste plodove sa velikom količinom hranljivih materija, ...
Naučnici otkrili koji sir bi mogao da smanji nivo šećera i holesterola u krvi
Poznato je da ova "slana poslastica" i nije baš pametan izbor za osobe koje imaju problem sa visokim holest...