Medicinski informativni portal
Naslovna / Korona

Ministar Lončar: Novi soj korona virusa potvrđen u Mađarskoj

Priredio/la: M.R.
14:28 - 19. 01. 2021.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je danas prvi primio Sinofarmovu vakcinu protiv covid 19, izjavio je da je novi soj korona virusa stigao u Mađarsku

Ministar Zlatibor Lončar primio je danas vakcinu Sinofarm Foto: Youtube prtsc

–  Za sada je u Mađarskoj potvrđeno pet slučajeva novog soja virusa. To jeste zabrinjavajuće i o tome ćemo danas pričati na sednici Kriznog štaba – rekao je on.

Ministar je napomenuo i da nije realno da se spreči da novi soj virusa dođe kod nas ali da je mnogo bolje da se dočeka u što boljoj epidemiološkoj situaciji, kao i da možemo da uradimo dosta da stigne što kasnije.

– Sigurno je da će nam biti tema zemlje u kojima se novi soj virusa pojavio i u kojima ima više slučajeva. Mađarska je ozbiljna zemlja, našla je sve te kontakte, ni njima se ne isplati da im se širi virus, a kada oni preduzmu sve mere onda je manja mogućnost da pređe kod nas – rekao je Lončar  i dodao da pet slučajeva nije razlog za zatvaranje granice sa Mađarskom.

Lončar je takođe podsetio i na važnost dobrog odrađivanja akcije masovne vakcinacije za šta je takođe preduslov što bolja epidemiološka situacija.

 

 

 

 

 

 

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo